Айрян „Балкан“

Най-вкусният айрян!

Айрянът е най-традиционната българска безалкохолна напитка, а ние от „Лактима Балкан“ го сложихме в модерни и удобни бутилки,  готов за консумация на всяка трапеза. Айрянът не е просто кисело мляко, вода и сол, нашият айрян се заквасва по специална технология. Създаваме готовия продукт и неговия прекрасен вкус в един работен цикъл. Айрянът се бутилира в разфасовки от 330 мл., 500 мл., 1 и 2 литра, като имаме и вариант без сол, който е подходящ за деца и хора, при които приема на сол е ограничен по една или друга причина.

Защо айрянът се утаява?

Защото млякото е по-тежко от водата и е съвсем нормално, когато айряна седи известно време да се разслои. Ние не влагаме стабилизатори в айряна, който произвеждаме. Но за това пък е маркиран със специалния знак razklati_predi_upotreba

Айрян „Балкан“

На какво се дължи голямата популярност на айряна?

Айрян 1

Айрян – Вземете от нас!

Айрянът е традиционна за България млечна безалкохолна напитка, чиято популярност през годините остава все така голяма. Можем да видим хора от абсолютно всички възрасти и по всяко време на годината да консумират направената от кисело мляко, вода и сол напитка. На какво се дължи масовото разпространение на айряна? Няколко са факторите за това предпочитанията на множество потребители да са насочени именно към него – отличните вкусови характеристики, освежаващото въздействие, както и ползите за здравето, които носи. В следващите редове ще ви представим накратко всички споменати фактори за високата консумация на айрян.

Отлични вкусови характеристики – няма как да не започнем с отличните вкусови характеристики, които притежава айрянът. Неговият приятен млечно кисел и в същото време леко солен вкус е способен да удовлетвори изискванията и предпочитанията на доста широк кръг от потребители. В допълнение, айрянът е подходящ за комбиниране с най-различни храни, както и за самостоятелна консумация.

Освежаващо въздействие – много хора консумират айрян именно заради неговото освежаващо въздействие върху човешкия организъм. Това въздействие се проявява в особена степен през летния сезон, когато именно айрянът е най-предпочитаната напитка за спасение от жегите. През останалата част от годината обаче айрянът може да повлияе също толкова благотворно и стимулиращо върху организма ви. Винаги когато се чувствате отпаднали, без сили или желание за никаква активност, консумацията на айрян е вярното решение.

Ползи за здравето – редица са и ползите за здравето, гарантирани от редовната консумация на айрян. Напитката е добър източник на благотворни хранителни вещества (мастни киселини, протеини, витамини) и има свойството да спомага за нормалните функции на стомаха и червата. От друга страна, айрянът е способен също така да стимулира достигането на кислорода до тъканите и органите, както и да подобри чисто физическата форма на тялото.

Закупуване и консумиране на айрян – полезни съвети

Хубаво е да спазвате някои полезни съвети и практики при закупуване и консумиране на айрян. Въпросните съвети и практики са свързани с преглеждане състава на млечната напитка, обръщане внимание на сроковете на годност, правилно съхранение и употреба. Ето какво трябва да знаете по отношение на тези аспекти:

Айрян 2

Айрян Балкан

преглед на състава – в днешно време на пазара се предлагат множество видове и марки айряни, като не за всички от тях можем да кажем, че се отличават с необходимото качество. Затова е хубаво да прегледате състава на набелязания от вас айрян, за да видите какви точно вещества ви предстои да консумирате. Препоръчваме ви да не залагате на айрян, в чийто състав се съдържат различни стабилизатори и консерванти. Подобни вещества имат негативно влияние върху човешкия организъм и присъствието им в дадена напитка веднага премахва от нея етикета „здравословна“.
срок на годност – не забравяйте да проверите и срока на годност на айряна, който също задължително трябва да бъде изписан върху самата опаковка. На пазара за съжаление са налице доста некоректни и невнимателни търговци, които предлагат и продукти с изтекъл срок на годност, така че повече внимание по отношение на този аспект никога не е излишно.
правилно съхранение – по принцип айрян се съхранява на температура между 2 и 6°С. В този смисъл е добре веднага след прибирането си у дома да поставите закупения айрян в хладилника, за да избегнете опасността от разваляне.

разклащане преди употреба – на някои айряни на пазара е поставено специално указание „Разклати преди употреба“. И това не е никак случайно. Млякото е по-тежко от водата, което предизвиква разслояване на айряна при дълго стоене в неподвижно състояние. За да не го пиете в подобно състояние, е нужно да разклатите бутилката преди употреба. В същото време трябва да отбележим, че наличието на утайка е доказателство за биологичната чистота на айряна и липсата на стабилизатори в него.

Защо да изберете айрян „Лактима Балкан“?

„ЛАКТИМА“ ЕАД е компания, създадена през 1957 година, чийто опит и традиции се развиват и подобряват непрекъснато през годините. Ние сме първата компания, въвела индустриалното производство на традиционния български айрян. Към настоящия момент нашият айрян се предлага на пазара с марката „Лактима Балкан“. Вижте защо айрян „Лактима Балкан“ е правилният избор за вашите изисквания и предпочитания:

Айрян 3

Айрян – Купете от нас!

Направен от висококачествено сурово мляко – ние работим само и единствено с висококачествено сурово мляко, отговарящо напълно на най-новите и строги европейски стандарти. Притежаваме сертификати за качество ISO 9001 и ISO 22000, като в същото време сме категоризирани като първа категория млекопреработвателно предприятие с право на свободна търговия в рамките на ЕС.

Без стабилизатори и консерванти – в айрян „Лактима Балкан“ не се съдържат никакви стабилизатори и консерванти. Консумирайки го, вашият организъм ще получи само мастните киселини, протеините, витамините и другите полезни вещества, които се съдържат в традиционния български айрян.

Различни разфасовки – предлагаме айрян „Лактима Балкан“ в различни разфасовки, за да може всеки един потребител да избере най-подходящата такава за себе си. В това число разфасовки от 330 мл, 500 мл, 1 и 2 литра. На пазара ще откриете и вариант на айрян „Лактима Балкан“ без сол, удачен избор за деца и хора, при които приемът на сол е ограничен по една или друга причина.

Безопасна и защитена търговска опаковка – всички айряни с марката „Лактима Балкан“ се предлагат на пазара в напълно безопасна и защитена от външната среда търговска опаковка. Те по никакъв начин не нарушават своя хладилен режим по пътя от производствения цех до търговските обекти. Можете да бъдете сигурни, че достигащите до вас айряни „Лактима Балкан“ са със 100% запазени качествени, здравословни и вкусови характеристики.

Перфектен вкус – и съвсем не на последно място, айрян „Лактима Балкан“ е с перфектен вкус, който ще задоволи напълно вашите сетива. Постигнали сме този вкус както с перфектното съчетание между кисело мляко, вода и сол, така и със специалната технология, по която се заквасва нашият айрян. Ако търсите истински айрян с традиционен вкус и максимално освежаващо въздействие, марката „Лактима Балкан“ е точният избор за вас!

На какво се дължи голямата популярност на айряна?
Закупуване и консумиране на айрян полезни съвети
Защо да изберете айрян Лактима Балкан?

- Как се грижим за Вас? -

Ние от „Лактима“ ЕАД сме горди с продуктите си, създадени с грижа за Вашето здраве. Млякото, което използваме е с най-високо качество, защото работим с проверени доставчици на сурово прясно мляко, отговарящи на високите европейски стандарти.


Преди прием, млякото преминава през редица качествени тестове, след това се разпределя за преработка и опаковане на любимите Ви свежи и кисели млека, айрян, млечно-кисели напитки и десерти.


Всеки един наш продукт достига до Вас в защитена и безопасна търговска опаковка, без да нарушава хладилния си режим по пътя. Ние сме „Лактима Балкан“, ние сме майсторите на млякото. Благодарим Ви за доверието!