Заквасена сметана „Балкан“

Заквасената сметана „Лактима Балкан“ е висококачествен натурален продукт. Не съдържа никакви добавки, растителни мазнини, стабилизатори и консерванти, само майсторска закваска и полезни за здравето бактерии. Подходяща е както за десерти, така и за сосове и дресинги. Заквасената сметана според вашите кулинарни творения в 200 и 400г.

Заквасена сметана „Балкан“ – 20%

Какво представлява продуктът Заквасена сметана?

Заквасената сметана представлява висококачествен натурален продукт, който се използва все повече от съвременните домакинства при приготвяне на ястия и десерти. Когато бъде приготвена изцяло от естествени съставки, стандартната заквасена сметана е способна да направи вашите ястия не само по-вкусни, но и значително по-полезни. В следващите редове ще разгледаме основните приложения на продукта „заквасена сметана“, както и за приготвянето на кои точно ястия би могла да ви послужи тя. В допълнение, ще разберете защо заквасена сметана „Лактима Балкан“ е най-добрият за вас избор на пазара.

Заквасена сметана кои са нейните основни приложения?

Както вече споменахме по-горе, две са основните приложения на продукта „заквасена сметана“, заради които той е толкова търсен и предпочитан от потребителите. Първото е свързано с приготвянето на различни ястия (вкл. сосове и добавки към тях), а второто – с направата на богата палитра от десерти и сладкиши. Нека да разгледаме поотделно всяко едно от споменатите приложения на стандартната заквасена сметана:

заквасена сметана: приготвяне на ястия – можете да използвате заквасената сметана за приготвянето на най-разнообразни ястия. Започвайки от така популярните крем супи и стигайки до ястия с гъби и други зеленчуци. В същото време заквасената сметана е идеалната съставка за добавяне към сосове на ястия, с помощта на която съответните сосове стават много по-вкусни и плътни.

заквасена сметана: направа на десерти и сладкиши – употребата на заквасена сметана също така ще ви улесни значително и ще направи доста по-ефективен процеса по направата на богата палитра от десерти и сладкиши. В това число влизат обичани и често правени десерти като бисквитена торта, френска селска торта, парфе и т.н. Малко повече за някои от тези десерти и участието на стандартната заквасена сметана в тяхното приготвяне ще ви разкажем в последната част от текста.

Защо да заложите на заквасена сметана Лактима Балкан?

„ЛАКТИМА“ ЕАД е компания, създадена през 1957 година, която вече десетилетия наред предоставя на българските потребители млечни продукти от най-високо качество. В основата на нашия успех е не само значителното обогатяване на асортимента ни, но и непрекъснатото подобряване на здравословните и вкусовите характеристики на отделните категории продукти в него. Към настоящия момент предлагаме на пазара продуктите си с марката „Лактима Балкан“. По-надолу ще изведем няколко основателни причини да заложите на заквасена сметана „Лактима Балкан“ за вашите ястия и десерти.

Заквасена сметана „Лактима Балкан“: Само полезни съставки – заквасена сметана „Лактима Балкан“ е точно такава, каквато трябва да бъде истинската заквасена сметана. Тя не съдържа никакви добавки, растителни мазнини, стабилизатори, консерванти и други съставки с неизяснено влияние върху човешкия организъм. В нашата заквасена сметана е налице само майсторска закваска от полезни за здравето бактерии. Залагайки на заквасена сметана „Лактима Балкан“, вие си гарантирате, че приготвяните ястия и десерти освен по-вкусни, ще бъдат и една идея по-полезни.

Заквасена сметана „Лактима Балкан“: Висококачествени суровини – можете да бъдете напълно сигурни в качеството не само на заквасена сметана „Лактима Балкан“, но и на всички останали млечни продукти от нашата марка. Ние работим само и единствено с проверени доставчици на сурово мляко, чиято дейност отговаря напълно на най-новите и строги европейски изисквания в бранша.

Заквасена сметана „Лактима Балкан“: Различни разфасовки – за да отговорим на нуждите и изискванията на максимално широк кръг от потребители, ние предлагаме заквасена сметана „Лактима Балкан“ в две различни разфасовки – съответно 200 и 400 г. По този начин всеки един клиент ще има възможността да си избере подходящата разфасовка заквасена сметана, отговаряща на предпочитаните от него ястия и десерти, както и на количествата, в които те се приготвят.

Заквасена сметана „Лактима Балкан“: Здрава и сигурна опаковка – не правим никакви компромиси и по отношение на опаковките на заквасена сметана „Лактима Балкан“ и всички други продукти от нашето портфолио. Въпросните опаковки са здрави, сигурни и гарантират, че продуктите няма да имат досег с външната среда. Заквасена сметана „Лактима Балкан“ по никакъв начин не нарушава своя хладилен режим по пътя си от производствения цех до съответните търговски обекти. Тя ще достигне до вас в отлично състояние, позволяващо ви да реализирате желаните резултати по отношение на приготвяните ястия и десерти.

Няколко десерта, за които заквасена сметана Лактима Балкан би била идеален избор

Домашна френска селска торта със заквасена сметана – домашната френска селска торта е вкусно изкушение, което е харесвано от много потребители у нас. Едно от нейните най-важни преимущества е, че може да се адаптира според вкуса на съответния човек, като се избере какво количество захар да бъде добавена, както и дали да се използва и някакъв вид сладко (от боровинки, зелени смокини и т.н.). За по-добър вкус и повече плътност би била мъдра идея заедно със захарта и ванилията да добавите заквасена сметана или цедено кисело мляко „Лактима Балкан“. Точният начин на приготвяне на домашната френска селска торта можете да прочетете.

Десерт с цедено мляко и заквасена сметана – освен бърз и лесен за приготвяне, десертът с цедено мляко и заквасена сметана е достатъчно вкусен и красив, за да впечатли всички ваши гости. За приготвянето му ще ви е нужна заквасена сметана „Лактима Балкан“ в разфасовка от 400 г. Тя се смесва заедно с цеденото мляко, предварително разбитата сладкарска сметана, пудра захар и настъргана кора от портокал. Получената смес се излива в подходящи чаши или купички, като предварително в тях са натрошени бисквити. Впоследствие се добавя украса по ваш избор. Пълната рецепта, както и малко по-подробно описание на процеса по приготвяне на десерта с цедено мляко и заквасена сметана ще откриете в тази статия.

Парфе с боровинки – един изключително елегантен, нежен и същевременно вкусен десерт. Заквасена сметана „Лактима Балкан“ ще ви помогне да приготвите необходимия крем за него. За целта тя се смесва с кисело мляко, захар, сладкарска сметана, както и предварително накиснат в студена вода желатин. С този крем се залива блата и впоследствие се гарнира със сладко от боровинки. А как да направите самия блат за вашето парфе с боровинки ще разберете от следния.

Удоволствие в чаша – десерт, който се получава посредством съчетание от бисквити, крем и ягоди. Разбира се, за кремът отново ще ви е нужна заквасена сметана. Тя се смесва с пудра захар и разбива на твърд сняг. След това се комбинира с предварително приготвена смес от цедено мляко и крема сирене. Полученият крем се излива върху подложка от бисквити и по-късно се добавят ягодите. Пълната рецепта и точния начин на приготвяне на този прекрасен десерт вижте тук.

Дайте път на креативността си в кухнята със заквасена сметана „Лактима Балкан“!

Какво представлява продуктът Заквасена сметана?
Заквасена сметана кои са нейните основни приложения?
Защо да заложите на заквасена сметана Лактима Балкан?
Няколко десерта, за които заквасена сметана Лактима Балкан би била идеален избор

- Как се грижим за Вас? -

Ние от „Лактима“ ЕАД сме горди с продуктите си, създадени с грижа за Вашето здраве. Млякото, което използваме е с най-високо качество, защото работим с проверени доставчици на сурово прясно мляко, отговарящи на високите европейски стандарти.


Преди прием, млякото преминава през редица качествени тестове, след това се разпределя за преработка и опаковане на любимите Ви свежи и кисели млека, айрян, млечно-кисели напитки и десерти.


Всеки един наш продукт достига до Вас в защитена и безопасна търговска опаковка, без да нарушава хладилния си режим по пътя. Ние сме „Лактима Балкан“, ние сме майсторите на млякото. Благодарим Ви за доверието!