Кисело мляко „Балкан“

 

Разбери какво консумираш!

Киселото мляко е част от всяка българска трапеза и за това, ние от „Лактима Балкан“ се стараем да ви предложим качеството, което заслужавате. Нашето кисело мляко се прави само от най-висококачественото сурово мляко, не съдържа никакви добавки, растителни мазнини, стабилизатори и консерванти, само майсторска закваска и полезни за здравето бактерии.
Киселото мляко „Лактима Балкан“ ви дава повече: повече вкус, повече качество, повече здраве и повече количество в 500-грамовите ни кофички. Насладете му се!

Краве кисело мляко „Балкан“

Ползи и предимства от консумирането на кисело мляко

Продуктът Кисело мляко е традиционен за българската трапеза. Той може да се консумира по всяко време от деня, както и да се комбинира с най-различни други храни. Вкусно, свежо и с голяма хранителна стойност една кофичка кисело мляко ще ви засити напълно и ще остави изключително приятно усещане в устата, без по никакъв начин да натовари вашия стомах и храносмилателна система. Ползите и предимствата от консумирането на кисело мляко обаче съвсем не спират дотук. В следващите редове ще научите малко повече и за благотворните функции върху цялостното здравословно състояние и кондиция на човека, осигурявани посредством приемане на необходимите в ежедневието дози кисело мляко.

Кисело мляко 1

Кисело мляко – Вземете от нас!

Повишаване здравината на костите – в традиционното кисело мляко се съдържат две много важни за нашите кости съставки. Става въпрос за калций и витамин D. Приемани в достатъчни количества, те спомагат за укрепване и повишаване здравината на костите, както и за предпазване на човека в дългосрочен план от остеопороза и други често срещани костни заболявания.

Подобряване на храносмилането – взаимодействието между кисело мляко и храносмилателната система на човека е невероятно ползотворно. От една страна дори хората с чувствителни стомаси могат без притеснение да консумират кисело мляко, защото то по никакъв начин не натоварва човешкия организъм и не затруднява процесите на храносмилане в него. От друга, редовното приемане на кисело мляко е полезно за поддържането на бактериалната флора на червата в отлично състояние, както и за нормалното протичане на всички чревни функции.

Запазване естетичния вид на кожата – консумирането на кисело мляко също така играе роля по отношение запазването на здравословния и естествен външен вид на човешката кожа. Тази функция се дължи най-вече на съдържащата се в него млечна киселина. Тя стимулира премахването на мъртвите клетки и изграждането на нов слой кожа, който се отличава с перфектна гладкост, мекота и нежност.

Нискокалоричен продукт – несъмнено можем да причислим традиционното кисело мляко към нискокалоричните хранителни продукти. Споменатата негова характеристика се проявява в особено голяма степен, ако използвате кисело мляко като заместител на традиционните сладки десерти, съдържащи високи дози захар и консерванти. Консумирането на кисело мляко ще ви засити напълно, а съдържащият се в него калций дори е възможно да стимулира разграждането на излишните мазнини във вашето тяло.

Закупуване и съхранение на кисело мляко важните съвети и практики

Продължаваме с няколко важни съвета и практики, които е добре да следвате при закупуване и съответно съхранение на кисело мляко. Сред въпросните практики са преглеждане състава на продукта, отбелязан върху самата кофичка, следене за сроковете на годност и съхраняване в подходящите условия. Ето какво трябва да знаете за споменатите аспекти:

Кисело мляко 2

Кисело мляко от Лактима

Преглеждане на състава – върху всяка кофичка кисело мляко би следвало да бъде изписан неговият състав. Прочитайки го, вие ще имате възможност да разберете какво точно консумирате и какъв тип вещества попадат в организма ви. Съветваме ви да внимавате най-вече за наличието на консерванти, стабилизатори, добавки и други подобни вещества. Мъдро решение би било да си вземете кисело мляко, в чийто състав не се съдържат такъв тип вещества, тъй като влиянието им върху човешкото тяло и организъм е подчертано негативно.

Следене за сроковете на годност – за съжаление на пазара има и некоректни или невнимателни търговци, които биха могли да ви продадат кисело мляко с изтекъл срок на годност. Затова е добре винаги да преглеждате срока на годност на закупуваното от вас кисело мляко. Подобно на състава, той също задължително трябва да бъде изписан на видно място върху самата кофичка.

Съхраняване в подходящите условия – и не на последно място, след закупуването му, съответното кисело мляко трябва да се съхранява в подходящите условия, за да не се развали много преди изтичане срока на годност. Адекватните температури за съхранение на кисело мляко са между 2 и 6 С, така че е нужно след прибирането си у дома веднага да го сложите в хладилника.

Защо да изберете кисело мляко Лактима Балкан?

ЛАКТИМА EАД е компания, която има дълга история в производството на кисело мляко и други млечни продукти. Тя е създадена през 1957 година, като за няколко десетилетия успява трайно да подобри своите продукти по отношение на аспекти като качество, здравословни и вкусови характеристики. Понастоящем произвежданото от нас кисело мляко се предлага на пазара с марката Лактима Балкан. Вижте няколко основателни причини да изберете именно кисело мляко Лактима Балкан за вашата трапеза:

Кисело мляко 3

Кисело мляко – Купете от нас!

Кисело мляко Лактима Балкан: направено от висококачествено сурово мляко можете да бъдете напълно сигурни в най-високото качество на кисело мляко Лактима Балкан. Ние работим само и единствено с проверени доставчици на сурово мляко, чиято дейност отговаря на най-новите и строги европейски стандарти в бранша.

Кисело мляко Лактима Балкан: само полезни вещества в кисело мляко Лактима Балкан не се съдържат никакви добавки, растителни мазнини, стабилизатори, консерванти и други вещества със съмнително влияние върху човешкия организъм. Налице са само и единствено полезните бактерии, които са традиционни за истинското кисело мляко, както и, разбира се, майсторската закваска.

Кисело мляко Лактима Балкан: Защитена и безопасна търговска опаковка кисело мляко Лактима Балкан се предлага на пазара в напълно защитена и безопасна търговска опаковка. То по никакъв начин не нарушава хладилния си режим, по пътя от производствения цех до съответните търговски обекти. Така че до вас като крайни клиенти достигат кофички кисело мляко със 100% запазени качествени, здравословни и вкусови характеристики.

Кисело мляко Лактима Балкан: Отличен вкус и като споменахме вкусовите характеристики, кисело мляко Лактима Балкан е запазило своя чист и традиционен вкус. Вкуса, който всеки един български потребител е свикнал да усеща, когато сложи кисело мляко на своята трапеза. Избирайки марката Лактима Балкан, отново ще имате възможност да се наслаждавате на вкуса на истинското кисело мляко такъв, какъвто го помните вие и вашите родители от детството си.

Ползи и предимства от консумирането на кисело мляко
Закупуване и съхранение на кисело мляко важните съвети и практики
Защо да изберете кисело мляко Лактима Балкан?

- Как се грижим за Вас? -

Ние от „Лактима“ ЕАД сме горди с продуктите си, създадени с грижа за Вашето здраве. Млякото, което използваме е с най-високо качество, защото работим с проверени доставчици на сурово прясно мляко, отговарящи на високите европейски стандарти.


Преди прием, млякото преминава през редица качествени тестове, след това се разпределя за преработка и опаковане на любимите Ви свежи и кисели млека, айрян, млечно-кисели напитки и десерти.


Всеки един наш продукт достига до Вас в защитена и безопасна търговска опаковка, без да нарушава хладилния си режим по пътя. Ние сме „Лактима Балкан“, ние сме майсторите на млякото. Благодарим Ви за доверието!