Posted by: |

Днес се състоя първата церемония „Отличниците на България“ – кампания, имаща за цел да отличава добрите примери в обществото. Инициативата е на „24 часа“, а Лактима ЕАД е горд партньор. На церемонията своите грамоти и значки за членство в „Клубът на отличниците“ получиха 54 български ученици, постигнали големи международни успехи в науката. „Отличниците на България“ са завоювали медали на международни състезания по математика, химия, физика, програмиране.

Г-жа Михаела Христова, изпълнителен директор на Лактима, имаше честта да връчи награда на Никол Кралимаркова, отличничка от Американския колеж, която вече учи медицина в САЩ. Никол е успяла да докаже научно ползата от спорта като изследва работата на мускулите. Наградата прие майката на Никол – Таня Кралимаркова.

Сред отличените има деца, които са забелязани от престижни световни университети като Масачузетския, „Харвард“ и „Оксфорд“. Има дори проектанти на космически град, както и млади предприемачи. Целта на кампанията освен отличията е да се даде пример на останалите, че може да се успява и с учене, както и да се създаде общност от млади, умни и перспективни хора.

    

Comments are closed.