Posted by: |

Компанията за производство на млечни продукти „Лактима” ЕАД ще помага на великотърновския „Етър”. За предсезонната подготовка са предвидени 18 000 лв., като ще оказват помощ и занапред.

„Ние сме компания със социално отговорно поведение, помагаме в различни сфери, повечето дори не стават обществено достояние. В крайна сметка ние сме и великотърновска компания и сме отговорни хора. Ще помогнем като рекламодатели и като фирма, която отговаря пред себе си за социалната си политика. Ние подкрепяме доста неща във Велико Търново, но само ако някой ги поиска. Досега никой не е искал подкрепа за „Етър”, сега я поискаха, защото ситуацията вероятно е такава, че има финансова необходимост, а и отборът има нужда от всякаква подкрепа в момента. Като рекламодател единственото, което сме направили, е обезпечаването на подготовката”, заяви собственикът на компанията Петър Христов.

„Става въпрос за социално отговорно поведение към спорта, защото той е социален отдушник на хората. Тези 18 000 лв. са извън бюджетите ни и планираните ни разходи. Предстои ни Борд на директорите и ще поставя въпроса да отделим може би 50 000 лв. за „Етър” през годината. Средствата ще бъдат преведени в течение на календарната година на три транша”, каза бизнесменът.

„Лактима” ЕАД от доста години е генерален спонсор на СК „Болярчета” (В. Търново), на ФК „Лозен” (Сухиндол), а през декември м.г. влезе и сред основните спонсори на „Локомотив” (Горна Оряховица), чийто президент Петър Христов бе през 90-те години, когато клубът отново бе в „А” група. В момента горноорховският клуб е общински и изгради модел с участието на много фирми, които помагат като рекламодатели, а не участват в управлението.

Източник www.sport-vt.com

Comments are closed.