Прясно мляко „Балкан“

Срок на годност 20 дни

Прясното мляко с марката „Балкан“ също е специално. За разлика от UHT млеката, които се пастьоризират при температури над 100оС, то е пастьоризирано при температура 93оС, което запазва всичките му полезни свойства и млякото все още съдържа същото количество калций и други хранителни вещества и полезни за организма бактерии.
Важно е да не забравяте, че млякото трябва да се консумира в рамките на 2 дни след отваряне на бутилката или да се свари, ако не можете да го използвате в този срок. Освен традиционния литър мляко, предлагаме и 500 мл бутилка за тези, които обичат чистия натурален вкус на свежо прясно мляко и предпочитат да го консумират директно.

Прясно мляко 3%

  • Състав на 100g продукт:
  • мазнини 3 g
  • от които наситени мастни киселини 1,8 g
  • белтъчини 2,6 g
  • въглехидрати 3,8 g
  • от които захари 11,5g 
  • сол 0,1g (съдържанието на сол е от естествено съдържащия се в храната натрий)
  • енергийност 52,1 kcal/220 kJ
  • *съхранение при температура 2-6°С
  • *опаковка 1 л

Какви ползи за здравето носи консумирането на прясно мляко?

Прясно мляко е традиционна напитка, която се харесва от мнозинството потребители в нашата страна (и не само). Вкусно, свежо и подходящо за комбиниране с най-различни храни и други напитки, то може да присъства в менюто ни за почти всички хранения. Консумирането на прясно мляко е не просто удоволствие, а и една доста полезна дейност от гледна точка здравословното състояние на организма ни и правилното функциониране на отделните органи и системи в него. В следващите редове ще научите малко повече за ползите за своето здраве, които бихте получили посредством редовния прием на прясно мляко.

Прясно мляко 1

Прясно мляко – Вземете от нас!

Укрепване на костната система – консумирането на прясно мляко е полезно за костите поради съдържащите се в него значителни количества калций. Поради тази причина на подрастващите често се препоръчва пиенето на повече прясно мляко, за да бъдат стимулирани правилният растеж и развитие на костната система. Ако приемате необходимите дневни дози прясно мляко, ще спомогнете за здравето на своите кости в дългосрочен план, както и за предпазването си от заболявания като остеопорозата например.

Подобряване на физическата форма – никак не е случайно, че в хранителните режими на спортистите и фитнес маниаците в повечето случаи влиза и прясно мляко. То е сред най-ефективните стимулатори за изграждането и развитието на мускулите. Особено полезно е след интензивни тренировки, тъй като е богато на хранителни вещества и дава своя принос за бързото и успешно мускулно възстановяване.

Спомагане за нормалното функциониране на стомаха и червата –  прясното мляко има полезно въздействие също така по отношение изпълнението на нормалните функции на стомаха и червата в човешкия организъм. От една страна, то помага за поддържането на добра бактериална флора в червата, а от друга – покрива обвивката на стомаха, за да не се допусне образуването на киселини в него.

Здрава и красива кожа – редовен прием на прясно мляко означава здрава и красива кожа. Млечната киселина по принцип стимулира премахването на мъртвите клетки и изграждането на нов слой чиста, гладка и мека кожа. Освен нея, в прясното мляко се съдържат и още благотворни за кожата хранителни вещества, които осигуряват запазването на здравия й и красив вид.

Защита срещу стреса – често се препоръчва консумирането на чаша топло прясно мляко, когато сме напрегнати или разстроени. Следването на тази традиция определено си носи своите преимущества в психологически план. Едно от значимите свойства на прясното мляко е свързано с отпускането на човешкото тяло, успокояването на нервите и освобождаването от натрупаните количества стрес.

Повече енергия – напълно основателно се препоръчва сутрин със закуската задължително да се пие прясно мляко. То е източник на енергия, която се усвоява сравнително бързо от човешкия организъм. Приемането на прясно мляко в комбинация с достатъчно богата на хранителни вещества закуска ще ви помогне да посрещнете по най-добрия начин очакващите ви предизвикателства в рамките на деня.

Защо да заложите на прясно мляко Лактима Балкан?

„ЛАКТИМА“ EАД е компания, създадена през 1957 година, която вече десетилетия наред удовлетворява нуждите на българските потребители от вкусно и здравословно прясно мляко и млечни продукти. Към настоящия момент предлагаме на пазара своето прясно мляко под марката „Лактима Балкан“. Ето няколко основателни причини да изберете именно прясно мляко „Лактима Балкан“ за трапезата си:

Прясно мляко 2

Прясно мляко от Лактима

Прясно мляко „Лактима Балкан“: Запазване на всички полезни вещества – за разлика от други подобни продукти на пазара, чиято пастьоризация се извършва при температури над 100 °C, прясно мляко „Лактима Балкан“ се пастьоризира при температура 93 °C. Това гарантира запазването на всички полезни вещества в него, включително калций, благотворни бактерии и хранителни вещества. Ежедневното приемане на чаша прясно мляко „Лактима Балкан“ ще спомогне както за отличната ви моментна кондиция, така и за запазването на вашето здраве в дългосрочен план.

Прясно мляко „Лактима Балкан“: Висококачествени суровини – ние от „ЛАКТИМА“ EАД работим само и единствено с проверени доставчици на сурово мляко, чиято дейност отговаря на най-високите европейски стандарти в бранша. В този смисъл можете да бъдете напълно спокойни относно качеството на прясно мляко „Лактима Балкан“, както и относно неговите здравословни и вкусови характеристики.

Прясно мляко „Лактима Балкан“: Безопасна и защитена търговска опаковка – всяко едно прясно мляко от марката „Лактима Балкан“ се предлага на пазара в опаковка, съобразена с най-новите стандарти във връзка с безопасността и защитеността от външната среда. Хладилният режим на прясно мляко „Лактима Балкан“ не се нарушава по никакъв начин по време на пътя му от производствения цех до съответните търговски обекти. Така че до вас като крайни потребители без съмнение ще достигне прясно мляко „Лактима Балкан“ с напълно запазени качества и свойства, както и в перфектното състояние за консумиране.

Прясно мляко „Лактима Балкан“: Отличен вкус – от десетилетия нашата фирма полага необходимите усилия, за да запази чистия натурален вкус на българското прясно мляко, който всички потребители у нас толкова обичат. Вкус, който ви позволява по всяко време на деня да изпиете една чаша прясно мляко като метод за доставяне на свежест, енергия и блаженство. Вкус, даващ възможност за комбинирането на прясно мляко „Лактима Балкан“ с най-различни други напитки за поддържането на оптималния ежедневен хранителен режим. Още след първото отпиване, сами ще се убедите в отличните вкусови характеристики на прясно мляко „Лактима Балкан“.

Внимание!

Помнете, че прясно мляко „Лактима Балкан“ трябва да се консумира в рамките на 2 дни след отваряне на бутилката. Ако нямате възможност да го консумирате в този период от време, е нужно да го сварите. Освен традиционните еднолитрови бутилки прясно мляко, предлагаме и такива в разфасовка 500 мл. Прясно мляко „Лактима Балкан“ в разфасовка 500 мл е перфектен избор за всички потребители, които искат да се насладят на естествения вкус на българското прясно мляко и биха предпочели да го консумират директно.

„Лактима Балкан“ – марката, зад която стоят майсторите с най-дълъг опит в производството на прясно мляко и млечни продукти в България. Заложете на продуктите ни, за да гарантирате максимално количество полезни вещества за вашия организъм, както и оптимална наслада за сетивата си!

Какви ползи за здравето носи консумирането на прясно мляко
Защо да заложите на прясно мляко Лактима Балкан?

- Как се грижим за Вас? -

Ние от „Лактима“ ЕАД сме горди с продуктите си, създадени с грижа за Вашето здраве. Млякото, което използваме е с най-високо качество, защото работим с проверени доставчици на сурово прясно мляко, отговарящи на високите европейски стандарти.


Преди прием, млякото преминава през редица качествени тестове, след това се разпределя за преработка и опаковане на любимите Ви свежи и кисели млека, айрян, млечно-кисели напитки и десерти.


Всеки един наш продукт достига до Вас в защитена и безопасна търговска опаковка, без да нарушава хладилния си режим по пътя. Ние сме „Лактима Балкан“, ние сме майсторите на млякото. Благодарим Ви за доверието!