Млечни продукти

Айрян „Балкан“

Вълшебен айрян е Балкана, спасява от жажда и глад. Моля се само да имам достатъчно литри на склад.

Кисело мляко

Киселото мляко на „Лактима“ е истински традиционно: традиционен вкус и традиционна българска закваска.

Прясно мляко

Прясното мляко, което предлагаме е свеж и пълноценен продукт. То е пастьоризирано, което запазва всичките му полезни свойства.

Млечнокисели десерти

Леки и вкусни, подходящи за консумация по всяко време.

Млечнокисели напитки

Комбинация от здравословно и вкусно в една изключително симпатична и удобна опаковка.

Заквасена сметана

Подходяща е както за десерти, така и за сосове и дресинги.

Какви видове млечни продукти влизат в каталога на марката Лактима Балкан?

ЛАКТИМА EАД е компания, създадена през 1957 година, която вече над половин век се занимава с производството на мляко и млечни продукти. За този период от време ние сме успели както да развием и усъвършенстваме отделните си млечни продукти, така и да разширим значително своята гама. Към настоящия момент произвежданите от нас млечни продукти се предлагат на пазара с марката Лактима Балкан. В следващите редове ще видите какви типове млечни продукти Лактима Балкан можете да откриете и кои са техните главни отличителни характеристики.

Млечни продукти Лактима Балкан: Прясно мляко този тип млечни продукти от марката Лактима Балкан имат една много важна отличителна характеристика, която им носи значително преимущество пред останалите такива на пазара по отношение на качеството. Нашето прясно мляко се пастьоризира при температура 93 °C, която позволява запазването на всички съдържащи се в него полезни вещества. Така на пазара излизат млечни продукти с високо съдържание на калций, благотворни за човешкия организъм бактерии и други хранителни вещества. Освен в стандартните еднолитрови бутилки, предлагаме прясното мляко и в разфасовки от 500 мл, предназначени за потребителите, които искат да го консумират директно и да усетят чистия и натурален вкус на тази традиционна българска напитка.

Млечни продукти Лактима Балкан: Кисело мляко киселото мляко също представлява много важна част от портфолиото ни в категория Млечни продукти. То не съдържа никакви добавки, стабилизатори и консерванти, а само и единствено майсторска закваска и полезни за здравето бактерии. Имате възможност да избирате измежду млечни продукти с масленост 2%, 3,6% и 4,5%. Киселото мляко от марката Лактима Балкан е с отлични вкусови характеристики и консумирането му ще се превърне в истинска наслада за вашите сетива.

Млечни продукти Лактима Балкан: Айрян айрянът е най-традиционната българска безалкохолна напитка, която е запазила в максимална степен своята популярност през годините. А ние от ЛАКТИМА EАД сме първата компания, въвела нейното индустриално производство. Факт, който изиграва важна роля за налагането ни на лидерската позиция на пазара на млечни продукти у нас. В момента бутилираме айрян в разфасовки от 330 мл, 500 мл, 1 и 2 литра, като същевременно предлагаме и вариант без сол. Млечни продукти без сол са удачен избор за деца, както и за хора, при които приемът на сол е ограничен поради различни здравословни проблеми.

Млечни продукти Лактима Балкан: Цедено кисело мляко цеденото кисело мляко също спада сред търсените напоследък на пазара млечни продукти. То е по-гъсто и хранително от стандартното кисело мляко, а съдържанието на въглехидрати в него е доста по-ниско. Би била отлична опция да заложите на този тип млечни продукти, ако искате да си направите вкусна и здравословна закуска. Цеденото кисело мляко може да се смеси с различни плодове и ядки, както и с мед.

Млечни продукти Лактима Балкан: Заквасена сметана още един вид млечни продукти, чиято употреба от съвременните потребители осезаемо започва да се увеличава. Използва се основно в приготвянето на ястия (вкл. за сосове), както и в сладкарството.

Млечни продукти Лактима Балкан: Млечнокисели десерти – в днешно време и десертите заемат значима част от пазара на млечни продукти. Млечнокиселите десерти от марката Лактима Балкан са с отличен вкус, като същевременно са леки и здравословни. Имате възможност да избирате между такива с вкус и аромат на горска ягода, ванилия и бисквита.

Млечни продукти Лактима Балкан: Млечнокисели напитки този тип млечни продукти са естествено продължение на асортимента на марката Лактима Балкан след успеха на айряните, които предлагаме. Към добре познатата ви млечнокисела основа са добавени също така екстракти от любимите на повечето потребители плодове. За да се получат в крайна сметка свежи и полезни млечни продукти, служещи за утоляване на жаждата по всяко време от деня.

Защо да заложите на млечни продукти Лактима Балкан?

Няколко са причините, които правят залагането на млечни продукти Лактима Балкан най-верният избор. Сред тях са качеството на предлаганите от нас на пазара млечни продукти, сигурната им търговска опаковка, както и отличните вкусови характеристики. Ето защо да изберете млечни продукти Лактима Балкан:

Най-високо качество ние от ЛАКТИМА EАД работим само и единствено с проверени доставчици на сурово мляко, чиято дейност отговаря на най-новите и строги европейски стандарти. Което гарантира най-високото качество на млечни продукти Лактимна Балкан, както и техните здравословни и вкусови характеристики.

Без стабилизатори и консерванти в млечни продукти Лактима Балкан не са добавени никакви стабилизатори, консерванти и други подобни вещества с неясно влияние върху човешкия организъм. Максимално отговорни сме към здравето и кондицията на нашите клиенти и не бихме си позволили да им предоставим друго освен полезни хранители вещества и благотворни за здравето бактерии, комбинирани в майсторска закваска (за тези млечни продукти, при които е нужна).

Сигурна търговска опаковка сигурната търговска опаковка всъщност е много важен аспект, на който трябва да се обръща внимание при закупуването на млечни продукти. Тя гарантира, че няма да се допусне контакт на въпросните млечни продукти с външната среда и съответно няма начин да се стигне до замърсяването им. Точно такива са търговските опаковки на всички млечни продукти от марката Лактима Балкан. Можете да бъдете напълно сигурни, че достигащите до вас млечни продукти Лактима Балкан не са нарушили хладилния си режим по пътя от производствения цех до търговските обекти и ви се предоставят в отлично състояние и със запазено качество и характеристики.

Отличен вкус благодарение на марката Лактима Балкан отново ще се наслаждавате на вкуса на истинските млечни продукти такива, каквито ги помните вие или вашите родители от детството си. Млечни продукти, способни не само да предоставят наслада за вашите сетива, но и да спомогнат за вашата свежест и отлична кондиция в рамките на деня.

Какви видове млечни продукти влизат в каталога на марката Лактима Балкан?

Защо да заложите на млечни продукти Лактима Балкан?

- Как се грижим за Вас? -

Ние от „Лактима“ ЕАД сме горди с продуктите си, създадени с грижа за Вашето здраве. Млякото, което използваме е с най-високо качество, защото работим с проверени доставчици на сурово прясно мляко, отговарящи на високите европейски стандарти.


Преди прием, млякото преминава през редица качествени тестове, след това се разпределя за преработка и опаковане на любимите Ви свежи и кисели млека, айрян, млечно-кисели напитки и десерти.


Всеки един наш продукт достига до Вас в защитена и безопасна търговска опаковка, без да нарушава хладилния си режим по пътя. Ние сме „Лактима Балкан“, ние сме майсторите на млякото. Благодарим Ви за доверието!