Био млечни продукти „Лактима Балкан“

Природа за вас

Млякото и млечно – киселите продукти са част от всяка българска трапеза. Ние от „Лактима Балкан“ се стараем да ви предложим качеството, което заслужавате. Като компания с дългогодишни традиции, ние се стремим да развиваме нашето портфолио, като изцяло се съобразяваме с вкусовете и потребностите на нашите клиенти. Следвайки добрите практики и технологии за производство на мляко и млечно-кисели продукти с високо качество и в отговор на интереса на нашите клиенти сега добавяме в портфолиото си и нова серия – 100% био млечни продукти. Тайната на уникалният и балансиран вкус на киселото мляко, прясното мляко и айряна от тази серия се крие не само в природно чистите съставки, които влагаме, а и във вниманието и грижата на нашите майстори на млякото, които ги приготвят за вас.

Сертификат от Австрия Био Гаранти ГмбХ

Каталог Био Лактима Балкан

Какво представлява категорията Био млечни продукти и какви са нейните предимства?

Био млечни продукти наричаме млечните продукти, изработвани от сертифицирано биологично краве мляко, което е добито при спазване на редица правила за хранене, отглеждане и хуманно отношение към животните. Тези правила са официално разписани в разпоредбите на Европейския съюз. Спазването им прави произвежданите био млечни продукти много по-полезни и здравословни за човешкото тяло. В следващите редове ще изведем няколко важни предимства на категория „Био млечни продукти“, които правят артикулите в нея подходящи за ежедневното ви меню.

Био млечни продукти: Без изкуствени торове – критериите по отношение отглеждане на кравите, от които идва млякото за производството на био млечни продукти, са много строги в този аспект. При въпросното отглеждане не се използват никакви изкуствени торове, пестициди и синтетични добавки. Това гарантира пълната чистота на всички био млечни продукти, както и полезното им въздействие върху човешкия организъм.

Био млечни продукти: Полезни за сърцето продукти – научно доказано е, че артикулите от категория „Био млечни продукти“ съдържат по-високи количества омега-3 мастни киселини. Тези киселини имат изключително благотворно въздействие върху сърдечно – съдовата система на човека. Техният редовен прием в дългосрочен план ще спомогне за запазване здравето на вашето сърце и значителното намаляване на риска от инфаркт.

Био млечни продукти: Богати на антиоксиданти – всички био млечни продукти са също така богати на антиоксиданти, които се усвояват без никакъв проблем от човешкия организъм. Сред въпросните антиоксиданти са витамин Е и бета – каротен. Антиоксидантите имат свойството да унищожават токсините и вредните вещества в нашето тяло, предпазвайки ни по този начин от някои сериозни болести и зарази.

Био млечни продукти: Подходящи за децата – поради своята биологична чистота и факта, че не съдържат никакви изкуствени добавки, артикулите от категория „Био млечни продукти“ са подходящ избор за децата. Те стимулират правилния растеж и развитие на детския организъм и същевременно спомагат за неговото укрепване и поддържането на отлично здраве в дългосрочен план.

Био млечни продукти: С отличен вкус – напълно погрешни са внушенията, че артикулите от категория „Био млечни продукти“ са безвкусни или пък притежават отблъскващ и неприятен вкус. Когато са спазени точните рецепти, съотношение на отделните съставки, както и технология за производство, похапването на био млечни продукти може да ви достави дори по-голяма наслада отколкото на стандартните такива.

Био млечни продукти в каталога на Лактима Балкан

„ЛАКТИМА“ ЕАД е компания, създадена през 1957 година, която през последните десетилетия непрекъснато обогатява своята гама, същевременно подобрявайки и усъвършенствайки отделните продукти. Към настоящия момент продуктите ни се предлагат на пазара с марката „Лактима Балкан“, като в нашето портфолио вече е налице и категория „Био млечни продукти“, в която влизат био прясно мляко, био кисело мляко и био айрян. Ето най-важното за всеки един от тези типове био млечни продукти:

Био млечни продукти: Био прясно мляко – както споменахме по-горе, то идва от крави, при чието отглеждане не се използват изкуствени торове, пестициди и синтетични добавки. Био млечни продукти от този тип носят в пълна степен здравословните ползи и преимущества на млякото, като в същото време нямат никакво вредно въздействие върху човешкия организъм. Чаша био прясно мляко „Лактима Балкан“ от една страна ще достави наслада за сетивата ви, а от друга – ще ви помогне да се почувствате освежени и в отлична кондиция.

Био млечни продукти: Био кисело мляко – още един тип био млечни продукти, които са част от каталога на марката „Лактима Балкан“. Можете да избирате между два варианта по отношение на маслеността, които предлагаме на пазара – 2% и 3,6%. Био кисело мляко „Лактима Балкан“ е приготвено по традиционна българска рецепта и напълно ще задоволи вашите изисквания и предпочитания във връзка с вкусовите характеристики.

Био млечни продукти: Био айрян – освен прясно и кисело мляко, в категория „Био млечни продукти“ от каталога на марка „Лактима Балкан“ се съдържа и био айрян, който се предлага в бутилки от 500мл. Био айрян „Лактима Балкан“ е направен при спазване на оптималната комбинация между кисело мляко, вода и хималайска сол, която да предостави максимални количества наслада за човешките сетива.

Защо да залагате на био млечни продукти от марката Лактима Балкан?

Био млечни продукти от марката „Лактима Балкан“: Доказано качество – „ЛАКТИМА“ ЕАД притежава валиден договор за контрол с „КОСМОСЕРТ – Услуги за сертифициране“, клон България, независим орган за контрол на производството на био продукти. Съгласно този договор непрекъснато се правят проверки на качеството и състава на произвежданите от нас био млечни продукти. Извършените от „КОСМОСЕРТ – Услуги за сертифициране“, клон България проверки неоспоримо доказват, че всички био млечни продукти с марката „Лактима Балкан“ отговарят на изискванията и регламентите за био производство и съответно могат да бъдат продавани като био млечни продукти.

Био млечни продукти от марката „Лактима Балкан“: Проверени доставчици – ние работим само и единствено със сертифицирани доставчици на биологично сурово мляко, отговарящи на най-високите европейски стандарти в бранша. В този смисъл можете да бъдете напълно сигурни, че млякото, което използваме за нашите био млечни продукти, наистина отговаря на стандартите и разпоредбите, свързани с био производството. При отглеждането на сертифицираните крави не са използвани никакви изкуствени торове, пестициди и синтетични добавки, които биха могли да имат негативно влияние върху характеристиките на крайния продукт.

Био млечни продукти от марката „Лактима Балкан“: Безопасни и защитени търговски опаковки – всички био млечни продукти от марката „ Лактима Балкан“ са защитени не само от синтетични въздействия, но и от контакт с външната среда. Те се предлагат на пазара в безопасни и отговарящи на най-новите стандарти и изисквания търговски опаковки. Хладилният режим на нашите био млечни продукти по никакъв начин не се нарушава по пътя им от производствения цех до съответните търговски обекти.

Био млечни продукти от марката „Лактима Балкан“: Най-добрият вкус – освен с отлично качество и положителни ефекти върху човешкото здраве и кондиция, био млечни продукти от марката „Лактима Балкан“ се отличават и с най-добрите вкусови характеристики. Благодарение на тях отново ще имате възможност да се насладите на вкуса на истинското прясно, кисело мляко и айрян. Такива, каквито ги помните вие или вашите родители от детството си.

Какво представлява категорията Био млечни продукти и какви са нейните предимства?
Био млечни продукти в каталога на Лактима Балкан
Защо да залагате на био млечни продукти от марката Лактима Балкан?

- Как се грижим за Вас? -

Ние от „Лактима“ ЕАД сме горди с продуктите си, създадени с грижа за Вашето здраве. Млякото, което използваме е с най-високо качество, защото работим с проверени доставчици на сурово прясно мляко, отговарящи на високите европейски стандарти.


Преди прием, млякото преминава през редица качествени тестове, след това се разпределя за преработка и опаковане на любимите Ви свежи и кисели млека, айрян, млечно-кисели напитки и десерти.


Всеки един наш продукт достига до Вас в защитена и безопасна търговска опаковка, без да нарушава хладилния си режим по пътя. Ние сме „Лактима Балкан“, ние сме майсторите на млякото. Благодарим Ви за доверието!